Yapısal Ahşap

Yapısal Ahşap

Kolay Uygulama, Sağlam Çözüm

Çapraz Lamine Panel, çok tabakalı masif ahşaptan yapılmaktadır. Çapraz Lamine Paneller ısıyı izole eden ve aynı zamanda beton yapılarla eşit derecede yük taşıyabilen, sağlam bir yapı elemanı olan ahşap malzemedir. Ses yalıtkanlığını sağlayan ve yangına karşı dayanıklılığı olan bir yapıya sahiptir. Kurulumu hızlı ve kolay yapılabilmektedir.

Ahşap, insanların kendilerini iyi hissetmelerinde pozitif bir etkiye sahiptir. Çapraz Lamine Panellerde kullanılan tutkalın Formaldehitsiz PU tutkalı olması dış etkenlerden ve hava koşullarından etkilenmesini engellediği gibi insan sağlığına da zararı olmamaktadır.

Enerji tasarruflu ve nötr CO2 aşama özellikleriyle ahşabın sürekliliği olan bir yapı malzemesi olarak kullanımının artması doğanın korunmasında aktif bir katkı sağlamaktadır.

Bir beton evin yıllık elektrik harcaması 140 Kw iken ahşap bir evde bu miktar 34 Kw/yıl olmaktadır. Bu durumda ısınma için gereken enerji miktarında gerçek anlamda bir tasarrufa gidilebilmesi mümkün olmaktadır.

Çapraz Lamine Panel, %99,4’ü kereste ve %0,6’sı tutkaldan oluşan tek parça yapı malzemesidir.

Bu nedenle planlama aşaması, inşaat uygulaması ve tüm detayların çözümü basittir. Binanın planlanan fiziksel yapısı kolayca gerçekleştirilebilir ve kontrol edilebilirdir. Komplike detayları olmadığı gibi inşaat aşaması da kompleks bir yapıya sahip değildir. Planlanıldığı gibi kolay bir şekilde inşa edilebilir. Hızlı kurulum süresi göz önüne alındığında Çapraz Lamine Paneller ile yapılan inşaatlarda zaman ve maliyet açısından maliyet tasarrufu büyük bir avantaj olarak göze çarpmaktadır.

Birçok tasarım mühendisleri ve yapı şirketleri, kurulumun ve montajın kısa sürede tamamlanabilir olmasını ve hızlı yapılabilen inşaatın önemli avantajlarını göz önünde bulundururlar.